Pagina de start a forumului romania-rebelde.MyForum.ro
Home - FAQ - Cautare - Membri - Grupuri - Inregistrare - Profil - Mesaje private - Autentificare
 
Tutoriale de Adobe Photoshop

 
Pagina de start a forumului romania-rebelde.MyForum.ro -> Cum sa fac?
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul urmator
Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:33    Titlul subiectului: Tutoriale de Adobe Photoshop Raspunde cu citat (quote)

Unduirea apei

Pas 1. Deschidem un document nou. Setam foreground Ʈntunecat si background alb.
Pas 2. Aplicam filtrul Clouds stratului nostru. Filter -> Render -> Clouds. Veti obtine o poză similara celei de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 3. Aplicam filtrul Glass. Filter -> Distort -> Glass utilizând parametri:
Distorsion: 20
Smoothness: 7
Texture: Frosted
Scaling: 70%
Invert: nebifat
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 4. Modificam nuanță catre o tenta de albastru marin, dar la fel de bine puteti alege absolut orice alta nuanta.
Image -> Adjustments -> Colour Balance Ć®ntrebuințând parametri: -75, -25, +30.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 5. Imaginea poate fi gata, dar daca doriti puteti adauga impresia de perspectiva.
Edit -> Transform -> Perspective. Trageti de un colt de jos al imaginii si apoi apasati Enter.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop



Linii suprapuse peste imagine
Pas 1. Deschideti un document nou cu dimensiunile 4px x 4px si setati foreground negru si background alb.
Pas 2. Selectati Pencil Tool (apasati litera B). Pozitionati mouse-ul deasupra suprafetei utile a documentului, clic dreapta selectati Master Diameter 2px.

Pas 3. Umpleti cu Ʈnchis la culoare jumatatea superioara a documentului, obtinand o suprafata similara celei de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop


Pas 4. Salvam imaginea ca pattern. Edit -> Define Pattern -> stabiliti un nume pentru pattern -> OK, apoi inchideti acest document.

Pas 5. Deschideti o fotografie cu Adobe Photoshop. Eu am folosit-o pe cea de mai jos.

Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 6. Adaugati un nou layer. Selectati Paint Bucket Tool (apasati litera G) iar de sus din bara de butoane la Fill: selectati Pattern. De la Pattern: selectati pattern-ul creat anterior.

Pas 7. In fereastra Layer, avand selectat Layer 1, stabiliti pentru Opacity valoarea 20.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:40    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Text tăiat dintr-o imagine
Pas 1. Deschidem un document nou 500 x 200.
Pas 2. Selectam Text Tool (apasam litera T). Folosind orice colorație scriem un text, de exemplu PHOTOSHOP.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 3. Selectam Image -> Free Transform. Tragem de marginile textului astfel incat sa acoperim cat mai mult din suprafata documentului.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 4. Deschidem imaginea dorita pentru fundal. File -> Open -> selectam fisierul -> OK.
Eu am folosit imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 5. Tinem cele două ferestre deschise ca in imaginea de mai jos, selectam Move Tool (apasam litera V) si tragem imaginea in documentul in care am scris tinand apasata tasta Shift pentru centrarea imaginii in document.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 6. In acest document avem trei straturi: Background (fundalul), PHOTOSHOP (textul) si Layer 1 (imaginea).
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 7. Avand stratul imagine (Layer 1) selectat apasati Layers -> Făurite Clipping Mask, obtinand ceva similar cu imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:43    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Puzzle

Pas 1. Deschidem un document nou 300 x 300 cu background alb.
Pas 2. Trasam ghiduri pe imagine. View -> New Guide... -> introducem pe rand coordonatele de mai jos:
orizontal 100px si 200px
vertical 100px si 200px

Pas 3. Adaugam un strat nou (Layer 2).

Pas 4. Apasam Rectangular Marquee Tool (M) realizand o selectie similara celei din imaginea de mai jos
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 5. Din paleta de culori alegem rosu, selectam Paint Bucket Tool (G) si apoi facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 6. Select -> Deselect.

Pas 7. Apasam Rectangular Marquee Tool (M) realizand o selectie similara celei din imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 8. Apasam tasta Delete.

Pas 9. Selectam Layer 2 si apasam CTRL selectand toata zona rosie.

Pas 10. Select -> Modify -> Contract -> 5px si OK.

Pas 11. Adaugam un Ć®nveliș nou (Layer3).

Pas 12. Selectam stratul Layer 2, clic dreapta -> Delete Layer.

Pas 13. Selectam stratul Layer 3, selectam Paint Bucket Tool (G). Facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 14. Select -> Deselect. Obtinem ceva similar imaginii de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 15. Adaugam un strat nou (Layer4).

Pas 16. Apasam Rectangular Marquee Tool (M). Selectam din suprafata documentului cele 3 patrate albe suprapuse in fracțiune din dreapta, apoi selectam patratul alb din mijloc.

Pas 17. Select -> Modify -> Contract -> 5px si OK.

Pas 18. Din paleta de culori alegem galben, selectam Paint Bucket Tool (G) si apoi facem clic in interiorul zonei selectate. Obtinem o imagine ca cea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 19. Select -> Deselect.

Pas 20. Clic dreapta pe Layer 3.
Blending Options -> Drop Shadow -> Spread 5%, restul parametrilor neschimbati
Blending Options -> Stroke -> Color: alb (FFFFFF) si Size: 2px.

Pas 21. Imaginea finala fiind urmatoarea.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:47    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Caseta

Pas 1. Deschidem un document nou 310 x 210 cu background alb.
Pas 2. Trasam ghiduri pe imagine. View -> New Guide... -> introducem pe rand coordonatele:
orizontal 5px si 205px
vertical 5px si 305px

Pas 3. Apasam Rectangular Marquee Tool (M), selectam o zona similara celei de mai jos:
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pas 4. Din paleta de culori alegem albastru (#3399FF), selectam Paint Bucket Tool (G).

Pas 5. Adaugam un strat nou (Layer1).

Pas 6. Facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 7. Select -> Deselect.

Pas 8. Trasam ghiduri pe imagine, orizontal 10px si 200px, vertical 10px si 300px.

Pas 9. Apasam Rectangular Marquee Tool (M) realizand o selectie similara celei din imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 10. Apasam tasta Delete.

Pas 11. Trasam ghiduri pe imagine, orizontal 40px si 45px.

Pas 12. Apasam Rectangular Marquee Tool (M) realizand o selectie similara celei din imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 13. Selectam Paint Bucket Tool (G) si facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 14. Select -> Deselect.

Pas 15. Clic dreapta pe stratul Layer 1
Blending Options -> Stroke -> Color: negru (000000) si Size: 1px.
Blending Options -> Bevel and Emboss -> Size: 1px, Highlight Mode: Screen, Opacity: 45%, Shadow Mode: Multiply, Opacity: 25%

Pas 16. Adaugam un strat nou (Layer2).

Pas 17. Apasam Rectangular Marquee Tool (M) si realizam o selectie similara celei din imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 18. Din paleta de culori alegem portocaliu (#FFCC33)

Pas 19. Selectam Paint Bucket Tool (G) si facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 20. Idem punctul 15.

Pas 21. Select -> Deselect.

Pas 22. Imaginea finala va fi similara cu cea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:49    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Animatie simpla cu Image Ready
Animatia se obtine afisand succesiv imagini al caror continut se modifica de la un cadru la altul.
In marea majoritate a cazurilor animatia este realizata prin deplasarea continutului unui Ć®nveliș sau prin modificarea opacitatii acestuia.

Acest exemplu este foarte rudimentar de realizat, intentia mea fiind de a prezenta tehnicile folosite ca ulterior acestea sa fie utilizate in aplicatii complexe.

Pas 1. Deschidem in Photoshop un document nou 200 x 100.

Pas 2. Trasam ghidaje pe document. View -> New Guide... -> cu urmatoarele cordonate:
orizontal: 10px si 90px
vertical: 10px, 90px si 190px

Pas 3. Adaugam un strat nou (Layer 1).

Pas 4. Selectam Rectangular Marquee Tool (M) si realizam o selectie similara celei de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 5. Pin paleta de culori selectam albastru.

Pas 6. Selectam Paint Bucket Tool (G) si facem clic in interiorul zonei selectate.

Pas 7. Select -> Deselect.

Pas 8. Exportam documentul in Image Ready. File -> Edit in Image Ready.

Pas 9. In spatiul de lucru trebuie sa avem deschise ferestrele Tools, Animation si Layers.
File -> Window -> bifam ferestrele dorite.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 10. In fereastra Layers avem selectat stratul Layer 1.

Pas 11. Selectam Move Tool (V).

Pas 12. Dublam cadrul curent. Apasam Duplicate current frame conform imaginii urmatoare.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 13. Apasam sageata dreapta (->) de la tastatura de 10 ori. Imaginea se va deplasa catre dreapta cu 10 pixeli.

Pas 14. Stabilim durata afisarii unui cadru (de la 0 la 10 secunde) apasand butonul Select frame delay time evidentiat in imaginea anterioara.

Repetam pasii 12 si 13 pana cand paratul albastru ajunge la limita din dreapta.

Pas 15. Salvam imaginea animata. File -> Save Optimized As... (in compus gif).

Pas 16. Salvam documentul. File -> Save (in format psd).

Pas 17. Imaginea finala va fi similara cu cea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Observatii
Cu cat diferenta de la un cadru la altul este mai mica cu atat miscarea este mai naturala.

In acest exemplu miscarea este sacadata datorita faptului ca intre 2 cadre succesive patratul albastru este deplasat cu 10 pixeli, daca deplasarea ar fi de 2-3 pixeli efectul de sacadare ar fi atenuat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:52    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Schita

Pas 1. Deschideti din Adobe Photoshop o imagine.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 2. In fereastra Layers redenumiti stratul existent "poza".

Pas 3. Adaugati un strat nou redenumindu-l "fond".

Pas 4. Apasati tasta D (culoarea foreground devine negru). Apasati tasta X (culoarea foreground devine alb).

Pas 5. Avand stratul "fond" selectat apasati Paint Bucket Tool (G), faceti clic in interiorul imaginii.

Pas 6. Adaugati un strat nou redenumindu-l "desen" (ramane transparent).

Pas 7. Apasati tasta X (foreground negru).

Pas 8. La stratul "fond" faceti clic pe simbolul "Indicates layer visibility" (simbol ochi). Stratul "fond" devine invizibil.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 9. Apasati Brush Tool (B).

Pas 10. Clic dreapta pe imagine, selectati:
Master Diameter: 6px
Hardness: 100%.

Pas 11. Selectati Pen Tool (P). Sus in bara orizontala de icoane faceti clic pe "Path" (o penita intr-un patrat).
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 12. Faceti clic pe fotografie marcand puncte pe conturul imaginii. Cand terminati o zona de desenat faceti clic dreapta selectand "Stroke Path..." -> OK, apoi clic dreapta selectand "Delete Path".

Obsevatie Cu cat conturul imaginii este mai neregulat cu atat distanta intre puncte va fi mai micatotodata lucrandu-se pe o poză marita (zoom in).

Pas 13. Repetati operatiile de la punctul 12 pentru alte sectiuni din conturul imaginii (cubului).

Pas 14. Pentru a vedea schita obtinuta apasati "Indicates layer visibility" (simbol ochi) in dreptul stratului "fond" (devine vizibila doar schita pe fond alb).

Schita finala este prezentata in imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pentru a salva schita dezactivati vizibilitatea stratului "poza" si salvati imaginea cu extensia .gif.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:56    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tentacul
Pas 1. Deschideti un document 300px x 300px.
Pas 2. Din paleta de colorații alegeti DDDDDD (gri deschis). Apasati Paint Bucket Tool (G) si faceti clic in interiorul documentului.

Pas 3. Adaugati un Ć®nveliș nou (Layer 1).

Pas 4. Apasati Rectangular Marquee Tool (M), faceti o selectie similara celei din imaginea de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 5. Apasati tasta D (foreground negru). Apasati Paint Bucket Tool (G) si faceti clic in interiorul documentului (selectia va fi umpluta cu negru).

Pas 4. Adaugati un strat nou (Layer 2).

Pas 5. Apasati tasta X (foreground alb). Apasati Paint Bucket Tool (G) si faceti clic in interiorul documentului (selectia va fi umpluta cu alb).

Pas 6. Select -> Deselect.

Pas 7. Avand Layer 2 selectat apasati Filter -> Blur -> Gaussian Blur, setati Radius 5.

Pas 8. Avand stratul Layer 2 selectat apasati CTRL+E. Layer 1 si Layer 2 se vor uni obtinandu-se Layer 1.

Pas 9. Edit -> Transform -> Distort. Se apasa SHIFT + ALT se face clic pe coltul din stanga jos (al selectiei) si se trage spre centru pana se obtine o imagine similara celei de mai jos, apoi se apasa Enter.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 10. Filter -> Distort -> Shear. Realizati o alura a curbei similara celei de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 11. Filter -> Artistic -> Plastic Warp cu parametri:
Highlight Strenght: 10
Detail: 10
Smothness: 2

Pas 12. Adaugati un strat nou (Layer 2).

Pas 13. Apasati Brush Tool (B) apoi clic dreapta pe imagine, selectati:
Master Diameter: 30px


Pas 14. Din paleta de nuanțe alegeti FF0000 (rosu). Faceti clic din loc in loc pe suprafata tentaculului.

Pas 15. Avand stratul Layer 2 selectat apasati tasta CTRL si faceti clic pe stratul Layer 1. Apasati simultan tastele CTRL+SHIFT+I apoi tasta DELETE (culoarea rosie a ramas doar deasupra suprafetei tentaculului).

Pas 16. Select -> Deselect. Imaginea obtinuta este similara celei de mai jos.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 01/12/2006 18:58    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Carte postala
Pas 1. In Photoshop redimensionati poza dorita la mărimile 200px x 150px. Select->All, Edit->Copy.
Pas 2. Deschideti un document nou cu dimensiunile 220px x 190px cu background alb.

Pas 3. Trasati ghiduri verticale la 10px si 210px si orizontale la 10px si 160px.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 4. Creati un nou layer numit poza.

Pas 5. Edit->Paste. A aparut poza pregatita anterior in layer-ul poza.

Pas 6. Cu Move Tool (V) pozitionati poza in interiorul dreptunghiului delimitat de cele 4 ghiduri.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pas 7. Optional puteti adauga un text descriptiv sub poza.

Pas 8. "Lipiti" toate layer-ele (Layer->Flatten Image).

Pas 9. Select->All, Edit->Copy.

Pas 10. Deschideti un document nou cu dimensiunile 260px x 230px.

Pas 11. Cu Paint Bucket (G) umpleti layer-ul cu o culoare.

Pas 12. Creati un nou layer numit carte.

Pas 13. Edit->Paste. A aparut poza creata anterior.

Pas 14. Pentru a vedea perfect efectele pe care le veti adauga anterior afisati imaginea la scara 100% (View->Actual pixel).

Pas 15. Clic dreapta pe layer-ul carte, selectati Blending Options. Selectati Drop Shadow. Setati Distance: 10px si Size 10px (valori orientative).
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Puteti utiliza acest tutorial pentru crearea copertilor pentru albumul de fotografii.


Cam asta ar fi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 11/12/2006 19:04    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Creaza un logo pentru site in Adobe Photoshop

Logo
Dupa ce am invatat cum sa facem un menu bar pentru site, acum vom invata cum sa facem un logo pentru viitorul site pe care il vom crea.

Pasul 1

Deschide un nou fisier Photoshop de dimensiunea 300x300 px.
Tine apasat pe Shift pentru a crea un cerc uniform si traseaza cercul cat sa se incadreze in document ca in imaginea de mai jos:
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 2

Multiplica layerul creat cu Duplicate layer si Apasa Ctrl+T pentru tranformare. Modifica măsură acestui layer la 90%
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 3

De la Layer > Layer Style > Gradient Overlay schimba culoarea acestui cerc formand un gradient dupa urmatoarele setari
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Layer > Layer Style > Bevel and Emboss cu urmatoarele setari
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 4

Cu layerul de jos selectat tineti tasta Ctrl apasata si apasati pe layerul de deasupra. Apasati apoi Ctrl+X.

De la Layer > Layer Style > Drop Shadow faceti urmatoarele setari
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Veti obtine ceva in genul acesta:
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 5

Pe un nou layer faceti o selectie tinand tasta Shift apasata pentru un cerc sublim in modul urmator:
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pasul 6

Umpleti aceasta selectie cu un gradient Alb catre transparent de sus in jos si veti obtine urmatorul rezultat
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 7

Selectati Dodge Tool apasand tasta O cu urmatoarele setari
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Tineti apasat in mijlocul cercului verde de sus aceasta unealta si rotiti usor catre exterior fara sa desprindeti degetul de pe mouse. Apoi mariti marimea la 200 si apasati o data sau de doua ori in partea superioara si in fracțiune inferioara a cercului pana obtineti urmatoarea imagine
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pasul 8

Logo-ul este aproape gata. Puteti adauga ce doriti dumneavoastra. Eu am fixat doua litere, am mai scazut din opacitatea lor. Am dublat apoi acest layer cu text, am rasterizat textul si am aplicat un concluzie de Gaussian blur. Apoi am scazut opacitatea la un procent mai mic decat textul original. Iata ce am obtinut:
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
marianoRBD
Administrator
Administrator
marianoRBD

Data inscrierii: 27/Oct/2006
Mesaje: 570

MesajTrimis: 11/12/2006 19:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bara menu

Menu profesional pentru website
Am observat ca destul de multa lume este interesata si ma intreaba despre cum se poate construi un site complet cu ajutorul programului Adobe Photoshop. M-am gandit sa fac un set de tutoriale care sa ilustreze acest lucru intr-un mod cat mai detaliat.

O sa incep cu un tutorial care arata modul in care se poate construi o bara de menu pentru un site.

Pasul 1

Am inceput prin a deschide un nou fisier cu dimensiunea 600x200px. Am desenat un oval cu Rounded rectangle tool. Culoarea am ales-o eu dar puteti alege alta culoare. Invatati mult mai multe lucruri daca urmarind pasii tutorialelor incercati propriile Dvs. artificii si nu respectati pasii tutorialelor ad literam.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 2

Ne vom utiliza de urmări pentru a-i da acestei variante desenate un alură cat mai profesional. întâia oara ne vom ocupa de umbra: Layer > Layer Style > Drop Shadow

Vom folosi urmatoarele setari
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Iata ce am obtinut
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 3

Ne vom ocupa acum de Inner Shadow: Layer > Layer Style > Inner Shadow
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 4

Multiplica layerul obtinut
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Schimba Blending Mode al acestui layer, cel de deasupra, in “Color Burn”
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Iata ce am obtinut
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pasul 5

Cu o nuanta mai inchisa scriem componentele menu-ului. Putem face asta pe acelasi layer apasand tasta space intre optiuni. Eu am Ć®ntrebuințat insa layere diferite.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pasul 6

Vom face acum separatorul menu-ului. Selectam intre prima optiune si a doua o linie orizontala de un pixel putin mai mica decat inaltimea barei si o coloram cu o nuanță mai deschisa decat cea pe care am folosit-o in text
Facem acelasi fapt in dreapta acestei linii in imediata sa apropriere cu o colorație mult mai deschisa. Multiplicam apoi aceste doua layere, puteti sa le si grupati daca doriti. Le multiplicam de cate ori avem necesitate punandu-le intre optiuni.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Pasul 7

Pe un nou layer selectati un nou oval pe care il coloram cu alb ca in imaginea de mai jos
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop

Pasul 8

Scadeti opacitatea acestui layer pana obtineti efectul dorit, eu am scazut-o pana pe la 40% si mutati acest layer sub text si separatoare.
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Acesta este ce am obtinut. Dumneavoastra puteti alege o culoare mai inspirata si puteti incerca alte consecințe asupra barei din blending options. Puteti sa ma intrebati daca aveti vreo nelamurire in legatura cu acest tutorial printr-un comentariu. O sa incerc sa va ajut. Aveti atasat si fisierul sursa (.psd)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Dulce*Maria
Membru junior
Membru junior
Dulce*Maria

Data inscrierii: 20/Dec/2006
Mesaje: 84

MesajTrimis: 20/12/2006 11:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

o intrebare: de unde se ia programul?? ;-)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Yo
Administrator
Administrator
Yo

Data inscrierii: 28/Oct/2006
Mesaje: 995

MesajTrimis: 20/12/2006 16:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

de pe retea
_________________
va astept si pe www.yonzi-hub.myforum.ro
CITI REGULAMENTU INAINTE DE A POSTA
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Dulce*Maria
Membru junior
Membru junior
Dulce*Maria

Data inscrierii: 20/Dec/2006
Mesaje: 84

MesajTrimis: 20/12/2006 17:09    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aha... thx :-)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
ionyk
Membru 2
Membru 2
ionyk

Data inscrierii: 16/Dec/2006
Mesaje: 278
Localitate: Timisoara ...luv`much my Bb(Chris):-p

MesajTrimis: 20/12/2006 17:11    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Yo a scris:
de pe retea

de unde de pe retea???
_________________
INSCRIETI-VA IN GRUPUL Anahi y Alfonso!!!!
Concurs in Grupul Anahi y Alfnso.. Intrati si veti vedea!!!!!!!

http://Hilary-Duff-Romania.myforum.ro
Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
DeeDee-"*O viatza rebela*"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Yo
Administrator
Administrator
Yo

Data inscrierii: 28/Oct/2006
Mesaje: 995

MesajTrimis: 20/12/2006 17:15    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cu progeamul odc sa dc++
_________________
va astept si pe www.yonzi-hub.myforum.ro
CITI REGULAMENTU INAINTE DE A POSTA
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Kool_Roxxy...
Membru 3
Membru 3
Kool_Roxxy...

Data inscrierii: 08/Noi/2006
Mesaje: 778
Localitate: p-aici pe undeva....:)

MesajTrimis: 28/12/2006 09:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aham.. MUlumim Mariano ! :kissing2:
_________________
INSCRIETI-VA IN GRUPUL Anahi y Alfonso!!!!
Concurs in Grupul Anahi y Alfnso.. Intrati si veti vedea!!!!!!!
Mia Colucci in Web-novela..

Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
ama*think*pink
Junior
Junior
ama*think*pink

Data inscrierii: 16/Iun/2007
Mesaje: 20

MesajTrimis: 16/06/2007 14:58    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E cam greu.. :-|
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
by_rbd4ever
Membru 3
Membru 3
by_rbd4ever

Data inscrierii: 28/Oct/2006
Mesaje: 942
Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 16/06/2007 22:42    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ama*think*pink a scris:
E cam greu.. :-|


imposibil :lol: :lol:
yo am photoshopu` si il am degeaba ca nu shtiu sa'l folosesc :whistle:
in fine..
_________________
--= BB eres lo maximooo :wub: =--

[URL=http://imageshack.us]Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop[/URL]

~~Vondy 4 ever!!~~
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
Cr@zy G!rl 4 e3v3r
Junior
Junior
Cr@zy G!rl 4 e3v3r

Data inscrierii: 14/Iun/2007
Mesaje: 13
Localitate: Entre las nuves

MesajTrimis: 17/06/2007 11:40    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

by_rbd4ever a scris:
ama*think*pink a scris:
E cam greu.. :-|


imposibil :lol: :lol:
yo am photoshopu` si il am degeaba ca nu shtiu sa'l folosesc :whistle:
in fine..


yo aveam versiunea triala..da mia expirat tocmai knd faceam bannere mumoaze :weep:
_________________
I dream of the end to start all over again...VISEZ SPRE FINAL PENTRU A O PUTEA LUA DE LA INCEPUT.......
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
by_rbd4ever
Membru 3
Membru 3
by_rbd4ever

Data inscrierii: 28/Oct/2006
Mesaje: 942
Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 18/06/2007 13:32    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cr@zy G!rl 4 e3v3r a scris:
by_rbd4ever a scris:
ama*think*pink a scris:
E cam greu.. :-|


imposibil :lol: :lol:
yo am photoshopu` si il am degeaba ca nu shtiu sa'l folosesc :whistle:
in fine..


yo aveam versiunea triala..da mia expirat tocmai knd faceam bannere mumoaze :weep:


ahaaaa...deci shtii sa faci bannere? ;;)
waaa...si abia acum zici?
sisu meu mumos :lol: :-D [ce nesi pot fi =)) ]
_________________
--= BB eres lo maximooo :wub: =--

[URL=http://imageshack.us]Tutoriale de Adobe Photoshop Tutoriale de Adobe Photoshop[/URL]

~~Vondy 4 ever!!~~
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Autor Mesaj
super_teenage_girl
Junior 2
Junior 2
super_teenage_girl

Data inscrierii: 13/Sep/2007
Mesaje: 29

MesajTrimis: 13/09/2007 13:32    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E groaznic de greu ma... :-/
_________________
Soy rebelde para SIEMPRE!!!!!!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului romania-rebelde.MyForum.ro -> Cum sa fac? Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum


Powered by phpBB | Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro